A The 100 egy olyan amerikai poszt apokaliptikus  SciFi-Disztópia dráma TV sorozat, amely Kass Morgan The 100 című könyve alapján készült. A sorozat főszála követi a könyvét, miszerint egy csoport, egészen pontosan 100 elítélt fiatalt küldenek a földre, hogy kiderítsék, élhető-e a föld, valamint, az űrben élők állomásának a neve is azonos, ez az Ark állomás.

 

A The 100 premiere 2014. Március 19-én volt. Az első évad fináléjára 2014. Június 11-én került sor.  A premier idején 2.73 millió amerikai nézővel büszkélkedhetett a sorozat, ám a fináléra ez a nézettség kissé megcsappant és 1.68 millió nézővel zárult az évad.

 

A nézettség csökkenésének ellenére, a CW csatorna még a finálé előtt egészen pontosan 2014. Május 8-án bejelentette, hogy lesz második évad, aminek a premierjére 2014. Október 22-én kerül sor 16 epizóddal.
2015
Január 11-én már a harmadik évados folytatást is megerősítették, ami szintén 16 epizóddal rendelkezett. A harmadik évad premierjére 2016. Január 21-én került sor.

 

Még jóval a harmadik évad felénél tartva 2016. Március 11-én a CW úgy döntött berendeli a sorozat negyedik évadát. A premier ideje még ismeretlen.

 

A történet

97 évvel ezelőtt egy nukleáris apokalipszis pusztított a Föld felszínén. Az egyetlen túlélők az 12 nemzetből álló 400 lakos, akik a Bárkán laknak az űrben.

 

Három generációt élt meg az Ark űrállomás. Az Arkon nagyon szigorú intézkedések folynak beleértve a halálbüntetéseket, ami azokat a 18 feletti lakosokat érintik, akik megszegik a szabályokat. Az Ark vezetősége, az emberi faj túlélése érdekében hozta ezeket a szigorú szabályokat. De, most a források elkezdtek rohamosan folyni és az Ark haldoklik az oxigénhiány miatt. Eljött az idő, hogy közel egy évszázad után első alkalommal beszéljenek a földre való visszatérésről.

 

100 fiatalkorú elítéltet választanak ki akit leküldenek a földre, abban bizakodva, hogy a föld élhető és túlélik. A 100-ak között van a 17 éves Clarke Griffin, aki az Ark űrállomás főorvosának a lánya, a mérnök Wells, aki a Kancellár Jaha fia, a fenegyerek Finn Collins és az illegálisan született Octavia Blake, és a „potyautas” testvére Bellamy Blake, de még a könnyed, laza viselkedésű Jasper Jordan és a leleményes Monty Green is a 100-ak között tér a földre.

 

Mivel a 100 fiatalra szerelt karpereceket eltávolítják, így az Ark állomáson halottként jegyeznek, föl rengeteg fiatalt, és teljesen tanácstalanná válnak, hogy vajon élhető-e a föld.

 

A 100-ak rájönnek, hogy a föld tele van csodálatos dolgokkal, de rengeteg veszélyt is tartogat. Rájönnek, hogy nem ők az utolsó emberi faj a földön. Most a 100-akon múlik, hogy megtalálják a módját az emberi faj megmentésének, hogy egyesüljenek az ott élőkkel és megpróbáljanak utat törni ebben az új primitív világban.

Karakterek

Cikkek, kapcsolatok