CLARKE & BELLAMY

Bellamy és Clarke között a legelején nagyon sok ellentét és feszültség volt felfedezhető. Clarke gyakran nem értett egyet Bellamy döntéseivel. Azonban az első évad egy lehetőség volt arra, hogy ez a két vezető alkat egyesüljön és kialakuljon közöttük a baráti kapcsolat. A kölcsönös tisztelet és a bizalom, és érdekelni kezdte őket a másik életben maradása.
A háború idején eltávolodnak egymástól, mind a kettőjüknek másra kell koncentrálnia, de a végén, Mountain hegyen közösen döntenek gyermekek, felnőttek és idősek sorsáról, amikor meghúzzák a kart a népük megmentése érdekében. Clarke ezt nehezen dolgozza fel, ezért elhagyja a Jaha tábort, de erről csak Bellamynak szól.

A harmadik évadban Bellamy Clarke-ra talál, amikor már a veszedelmes Wanheda néven ismerik. Bellamy megpróbálja meggyőzni Őt, hogy tartson vele Árkádiába, de képtelen erre. Újra eltávolodnak egymástól, amikor Bellamy Pike oldalára áll, de amikor észhez tér rájön, hogy neki Clarke és a barátai mellet van a helye. Közösem megpróbálják elérni, hogy a népük életben maradjon. Amikor Clarke beveszi a chippet és lángot Bellamy minden erejével azon van, hogy megvédje Őt a többi rá vadászó ellenségtől.

Bellamy és Clarke között egy nagyon szoros baráti kapcsolat alakul ki, akik az életüket adnák a másikért.