icon-clock-o
2017.01.28.icon-pencil

Ma egy olyan cikkel jelentkezem, amit saját kezüleg írtam, mint minden eddigi cikkemet. Korábban már írtam, hogy lesznek témák amelyeket bővebben ki fogok dolgozni, és ez is olyan téma, ami sokakat érdekel és fontos eleme is a sorozatnak. Várom a véleményeket. Jó olvasást.

 

A Földiek vagy más néven a Kívülállók azok az emberek, akik a Földön születtek és nem az Űrben vagy a Mountain Weatherön. A Földiek a ma élő ember leszármazottai, akik túlélték a 97 évvel ezelőtti Nukleáris Apokalipszist. Nagyon sok Égi ember negatív véleménnyel van a Földiekből, pedig nem is ismerik őket.

A Földiek ellenséges viszonyban vannak a Kaszásokkal, a Hegyi Emberekkel és az Égi Emberekkel. Amikor az úgynevezett Bűnözők vagy is A 100-ak a földre érkeztek, éppen a Földiek területére, és ez nem tetszett nekik, valamint, amikor jelezni próbáltak az égieknek leégették az egyik falujukat, ami miatt még nagyobb lett a nézeteltérés. Az Égiek megpróbáltak Békét kötni a Földiek vezetőjével Anya-val de a próbálkozás kudarcba fulladt. Anya bukása után Lexa került hatalomra, aki 12 klán erejét hívta össze az Égiek ellen, de hajlandó volt békét ajánlani abban az esetben, ha az Égiek nem hagyják el a területüket. Végül az Égiek és a Földiek közös erővel indultak meg a Mountain Weather-i emberek ellen. A Földiek és az Égiek viszonylag szövetséges tűzszünetben állnak.

 

TÖRTÉNELEM

Sajnos, nem sokat tudunk még a földiek történelméről. A Földiek azoknak az embereknek a leszármazottaik, akik 97 évvel ezelőtt túléltek egy Nukleális Apokalipszist. A Mountain Weather-i Dante Wallance szerit, velük ellentétben, ezek az utódok immunisak a sugárzásra, a szervezetük alkalmazkodott az ottani életforma és időjáráshoz, akár csak az Égi Emberek, akiket közvetlenül ért a sugárzás, még is túlélték.

 

56 évvel ezelőtt a Hegyi Emberek elkezdték begyűjteni a Földieket és kísérleteztek, hogy kivonhassák, a szervezetükből azon anyagokat melyekre szükség van a szer előállításához, hogy ők is a szabadban járhassanak. Ez több száz hallottat követelt. Ez volt a Cerberus Project, majd jött a Harvest Project is. A Kettő lényege ugyan az. A szer megalkotása. Ezekben az időkben a Földiek féltek a Hegyi emberektől és nem viselhettek fegyvert, ha még is így történt, akkor megbüntették őket.

 

Majd, 2140 körül Lexa parancsnok egyesítette a 12 klánt és a Földiekkel szövetkezve ellenük fordultak.

Populáció

Nem tudni, hogy pontosan mennyien vannak a földön. De, van legalább 12 klán Földi, valamint ismeretlen számú nomád csoport, akik szintén Földiek. Összességében még is maguk a Földiek vannak a legnagyobb létszámban erre a bizonyíték, amikor a 12 klát összehívta Lexa parancsnok.
A Hegyi emberek száma háromszáz főn felül volt, ez akkor derült ki, amikor Clarke rájuk eresztette a kinti levegőt és ezzel megégett az egész ott élő ember. Finn 18 falubélit ölt meg. A 100-ak jelző rakétája 250 földi halálát követelte és további 300-an haltak meg Pike vezetése alatt. De, még mindig a Földiek a legnépesebbek.

 

Társadalom

Minden falunak van egy klánja és minden klánnak van egy vezetője.  Mint például Indra a Tondcok vezetője.  A Tondcokról már sokat hallhattunk az Égiek egyik tagja Octavia is hozzájuk társul szerelme Lincoln miatt. De, minden klán vezető fölött egy parancsnok áll.  A klánok vezetőt választanak, ha a régi meghal.

 

A gyermekeket már fiatal koruktól kezdve tanítják a harcra és az Angol nyelvre. Ha egy gyermek születésénél rendellenességet vesznek észre, vagy más néven mutálódik, akkor az megtöri a vérvonalat és elűzik. Vannak, akik emiatt elhagyják családostól a klánjukat. Ilyen volt Zoran este is.

 

A harcosos a testükön páncélszerű dolgokat hordanak és használnak. Amelyek általában csontból, bőrből, állati szőrméből és textilből készülnek. Gyakran viselnek maszkokat és sisakot is amelyek csontból vagy fából készülnek.  A harcosok festéket viselnek az arcukon és sok földi restét vagy arcát tetoválás díszíti.

 

A harcosok különböző fegyvereket harcolnak, kard, tőr, lándzsa, íj, és saját öklükkel. Sok nép egyáltalán nem használ fegyvereket, csak a saját erejüket.

 

A Földiek kultúrájában vannak hiedelmek és babonák, hogy egyszer eljön a gyilkos, aki túlélő lesz. Úgy tartják, hogy aki hatalomra tőr, annak a lelkébe kerül.  Amikor az első gyilkosságot elkövetik, megtiszteltetésként szolgál egy saját jel a vállukon vagy mellkasukon. Minden jel igazolja, ha egy harcos öl. Gyakran ezek a jelek olyanok mintha égések lennének a bőrön.  A parancsnokoknak tarkójuk alatt egy végtelen jel van, ahol felvágva a parancsnokok vándorló lelke ki tud szabadulni haláluk után hogy azután az újabb parancsnokban éljen.

 

NYELVEZET

Trigedasleng egy univerzális nyelv ami azt jelenti, hogy az összes klán tudja ezt a nyelvet. Csak a harcosok beszélnek Angolul vagy más néven Gonaslengül, így náluk kétnyelvűségről beszélhetünk.

 

A második évadban Lincoln megtanítja Octaviat a földiek nyelvére, hogy minél jobban beilleszkedhessen a világukba.

 

HALÁLBÜNTETÉS

A halálbüntetésnek komoly eljárása van. Akkor beszélünk róla, amikor a 12 klán összegyűlik és mindegyikük egy-egy vágással a vádlott testén rárója az ítéletét a bűne miatt.  Majd megégetik a kezeit és a szemeit. Végezetül leszúrják, ha még addig életben marad.

 

Már szemtanúi lehettünk ilyen kivégzésnek, mégpedig amikor egy Égiről volt szó. Finnről, akinek a végső döfést Clarke adta.

 

TECHNOLÓGIA

A Földiek egy nagy romos civilizációban élnek. Szétszórtan élnek falvakban. Gyűjtögetnek, vadásznak és mezőgazdasággal is foglalkoznak egyes helyeken. Gépfegyvereknek nincsenek tulajdonában, mindössze úgynevezett „izom-meghajtású” fegyvereknek, ezek az íjak, dárdák, kardok. Felhasználják a földnek a fém készletét (pl .: kardok készítéséhez, stb.). Vannak lovaik és gyógyítóik, akik gyógynövényeikkel próbálnak gyógyítani, és borogatással levinni a lázat, a modern orvosi technológiák helyett. Ezeknek a fegyvereknek a használata, a gyógyítás és a szállítások megoldása figyelemreméltóan hatékonyan működik.

 

Klánok

• Trikiru/Trigeda
• Azgeda
• Floukru
• Sankru
• Yujleda
• Ouskejon Kru
• Delifikru
• Trishana(kru)
• Podakru
• Ingranrona(kru)
• Boudalan(kru)
• Louwoda Kliron

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.