icon-clock-o
2016.08.10.icon-pencil

A mutáció egy genetikai rendellenesség. A nukleáris apokalipszist követően a földet hatalmas méretű és erősségű sugárzás érte.

 

A sugárzás nem volt hatással a bárkán élőkre, mivel Őket érte a legjobban így immunisak voltak rá, nem ment végbe semmilyen rendellenesség a testükön. A földön élők között vegyesen alakult a helyzet. Egyeseket egyáltalán nem érintette, és immunisak voltak rá, mások védőruha nélkül megégnek a szabadban. Sokan vannak, genetikai rendellenességgel élők, ők az utódoknak is tovább adják ezeket. A természetben találgató meg a legtöbb elváltozás.

 

A kétfejű szarvas: vele már a sorozat legelején találkozhattunk, amikor Clarke Jasper, Monty és Octavia felfedezi a környéket. Első pillantásra egy gyönyörű szarvast látnak, és örülnek, hogy vannak még élő állatok a földön, ám amikor az szembefordul velük, egy kétfejű szarvast látnak, ami összenőtt. Ez a sugárzás egyik következménye lett.

 

Világító pillangók: látszólag úgy néznek ki mint a hétköznapi lepkék, ám a sötétben világítnak. Csoportokat alkotnak és vándorló pillangók. Leginkább úgy viselkednek, mint a normális lepkék.

 

Vízi kígyó: emlékezetes lehet sokak számára. Már az első epizódban láthatjuk, amikor Octavia a vízbe megy, az azonnal lecsap rá. A Vízi kígyók azonnal rátámadnak arra, ami a vízbe kerül. Hatalmasak és könyörtelenek. Becslések szerint 10 láb hosszú és 2 láb széles. Úgy siklik mint egy kígyó, de úgy úszik és harap mint egy píranya.

 

Kétfejű lovak: viselkedésül hasonló a normál lovakhoz, rájuk is hatott a sugárzás, hasonló módon, mint a szarvasokra, ők is kétfejűek, de nem mindegyik.

 

Az emberekre is hatott a sugárzás, náluk is vannak elváltozások, eddig csak fejen és kézen láthattunk. Például Zoran, a fiú, akinek az arca torz és Emori akinek a keze torz.

 

Pauna: egy óriási gorilla. Őt egy Lexa és Clarke jelentben láthattuk

 

Növények: Akárcsak a pillangók, a növények a kicsi bokrok a földön lévő virágok is világítanak a sötétben, sőt még a fák törzsei is. Nos ez ellentmondásos lehet, mivel csak az első epizódban láthattuk ezt a jelenséget, azzal magyarázzák, hogy csak néhány éjszakán át világítanak és nem mindig.

 

Nobi Nuts: a szervezetedbe kerülve hallucinációkat-látomásokat okoz. Az alábbi karakterekhez jutott el a Nobi Nuts: Monty, Jasper, Nathan, Bellamy, Clarke és Connor.

 

Mérgező fák: Igen ilyenek is vannak. Őket a Bitten Harvest című részben ismertük meg. Savas ködöt bocsátanak ki magukból ami erősen maró hatású a bőrre.

   

Főoldal > Egyéb > Mutációk


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.