icon-clock-o
2016.07.23.icon-pencil

Kicsit hosszú lett a cikk, de úgy gonddoltam, hogy mindenképpen szükség van erre. Remélem tetszeni fog nektek. csak egy részét olvashatjátok itt. Az egész cikket a tovább szóra kattintva olvashatjátok!

 

Octavia: „Rád sem bírok nézni! Mert, amikor ezt teszem Pike-ot látom, ahogy fegyvert fog Lincoln fejéhez. Hallom a lövést, és látom, ahogyan összeesik.”

Bellamy: „Nem én öltem meg Lincolt.”

Octavia: „Nem, de te miattad halt meg!”

 

Bellamy Blake és Octavia Blake között testvéri kapcsolat van. Az őket alakító színészek, Bob Morley és Marie Averopoulos.

 

Mivel az Ark törvényei szerint csak egy gyermek születhetett a családban, így arról, hogy testvérek, kizárólag Bellamy és Octavia tudott az Égi emberek közül.

 

Azóta, hogy a harmadik évadban Pike középpontba került, Bellamy és Octavia eltávolodott egymástól. Mivel Octavia Bellamy-t hibáztatja Lincoln halála miatt még nagyobb lett a feszültség.

 

 

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Octavia születésére az első évad első epizódjában került sor. Mivel szabályellenes volt Octavia életben maradása, ezért bujkálnia kellet egy kis lyukban. Amikor rájöttek, hogy Ő is az Ark lakója elítélték, majd a 100-akkal a földre küldték. Bellamy meglőtte Jaha Cancellor-t, hogy a húgát biztonságban tudhassa a földön.

 

Az egész első évad alatt Bellamy túlságosan is védelmező O-val kapcsolatban, de rájön, hogy a húga erősebb, mint azt gondolta volna. A második évadban nagyobb teret ad neki és hagyja, hogy Lincolnal legyen. Ekkor szorosabbá válik a kapcsolatuk.

 

A harmadik évadra Pike-nak köszönhetően újra eltávolodnak egymástól és o egyre inkább hasonlít egy Földire, mint Égire.

 

 

 

A FÖLD ELŐTT / AZ ARKON.

Aurora Blake, Bellamy édesanyjának titokban kellett tartania a második terhességét a gyermekek születésére vonatkozó szabályok miatt. A 7 éves Bellamy végignézte, ahogy édesanyja megszüli a testvérét. Miután megszületett a testvére Auróra Bellamy kezébe adta, és megígértette vele, hogy mindörökké fog rá vigyázni, bármi történjen. Arra kérte, hogy adjon Ő nevet a kicsinek. Bellamy Augustus császár húga után nevezte el Octavianak.

Mivel Octavia illegálisan, második gyermekként jött a világra, rejtegetni kellett egy szobában, egészen kicsi koráig azt mondta neki, hogy „most bújócskázunk” nem tudhatta meg senki sem, hogy ott van O. Amíg édesanyjuk élt, O segített neki a munkájában, ugyan is ő a bárka varrónője volt. Az Arkon gyakoriak voltak a meglepetésszerű vizsgálatok és ez nagy veszélyt jelentett a családra ezért, nagyon fontos volt, hogy Bellamy az őrnek szegődjön, így hamarabb a tudomásukra jutott az ellenőrzés időpontja. Így a vizsgálat alatt Octavia kénytelen volt elrejtőzni a padló alatt kialakított kis résben. Octavia nagyon nem szerette, de Bellamy azzal bíztatta, hogy mondogassa magában hogy „Nem félek.”.

 

Az állarcos bál napján, Bellamy elintézte, hogy Octavia életében elsőnek kijöhessen az emberek közé. Ám, egy riasztás miatt ellenőrzést tartottak a teremben, de Octavianak nem volt azonosítója, Bellamy mondta, hogy menjen vissza a szobába, de rájött, hogy nem tudja merről jöttek. Commander Shumway észreveszi, hogy valami nincs rendben ezért megkérdőjelezi a kialakult helyzetet. Bellamy könyörög, hogy hadd menjen a lány, már ellenőrizve van, de ő nem tágít.

 

Octavia börtönbe kerül, Bellamy-t pedig lefokozzák, elveszti az őrségnél való szolgálatát.

 

Egy napon rájönnek, hogy a készletek fogynak, és itt az ideje kideríteni, hogy a föld élhető-e, ezért 100 elítélt fiatalt küldenek a földre tesztalanyként. Bellamy tudomást szerez Commandertől arról, hogy a húga is a100-ak között van. Egy ajánlatot tesz neki Commander. Amennyiben hajlandó lelőni A kancellárt, segít neki feljutni a hajóra. Bellamy ígéretet tett, hogy nem számít, mi történik, megvédi O-t, ezért belement az egyességbe.

 

 

 

AZ ARK UTÁN, A FÖLDÖN

Most, hogy sikeresen landolt a kicsi hajó a földön, Bellamy és Octavia újra együtt lehetnek. Bellamy azt akarja, hogy az eddig fogságban élt, illegálisan született húga legyen az első az égiek közül, aki a földre lép. Majd, hagyja, hogy felfedezze a környéket.

 

Octavia és még néhány égi (Clarke, Jasper stb) elindulnak közösen felfedezni a terepet. Ám, rosszul sült el a kis kirándulás. Octavia lába megsérült a patakban élő különös lény által. A későbbiekben, amikor Bellamy elhagyja a tábort, az egyik barátja Atom és Octavia csókolóznak, ezt Bellamy meglátja, amikor megérkezik, ezért megbünteti Atomot, ezért neheztel is rá Octavia.

 

Az alkalmankénti összezörrenések ellenére Ugyan úgy aggódnak egymásért. Amikor Bellamy elment a táborból éppen jött a savas köd, és Octavia nagyon aggódott a bátyjáért. De rájönnek később, hogy a savas köd még sem volt valós, hanem egy földi kürt fújása tévedésbe hajtotta a többieket, hogy Bellamyékat mentse. Ő Lincoln. Később Lincoln és Octavia között szoros kapcsolat, sőt románc alakul ki, amit az elején nagyon ellenez Bellamy, még meg is kínozza, amivel nagy fájdalmakat okoz lelkileg Octavianak, de végül megbékél a kapcsolatukkal és ráébred, hogy Lincoln képes megvédeni Octaviat ha szükséges.

 

A legnagyobb ellentét akkor alakult ki a két testvér között, amikor Bellamy Pike oldalára állt. Pike ellenzett minden földivel való kapcsolattartást, és minden földit holtan akart látni. Ám, az idő teltével Octavia sokkal inkább lett Földi, mint Égi. A legszörnyűbb az volt számára, amikor Pike oldalán állva látja testvérét, egy olyan oldalán, aki éppen egy fegyvert fog szerelme fejéhez. Ezt sosem tudta megbocsátani neki. Ugyan nem Ő tartotta a fegyvert, de úgy véli, hogy miatta történt.

 

A végső csatára a Blood Must Have Blood részben még Octavia is képes volt beadni a derekát és együtt működni Pikkal, ám nem végig, nem tudta elfelejteni, ami akkor történt, ezért rátámadt, és ezzel kockára tette a támadókkal szemben a saját, a testvére és a barátai életét is.

 

 

 

SAJÁT GONDOLATOK

Talán egyesek túlzásnak érezhetik, hogy erről a párosról egy ilyen bőséges leírás készült a többiekhez képest. Ám, úgy éreztem, hogy muszáj volt. Az egész történetben Ők az egyetlen egy Égi testvérpár és sok minden mentek keresztül – akárcsak mindenki más –  de együtt is, nem csak egyénileg. Octavia egy teljesen más életformát váltott, de azért mert ezt akarta, nem azért, mert ebbe csöppent bele és muszáj. 17 évnyi szenvedés után végre szabad lehetett. Bellamy óvása is nagyon példamutató, de az is, hogy hisz a testvérében és tudja mire képes, egy kis Warrior Princes. Nagy a jellemfejlődésük és sokat erősödtek ezek a karakterek. Még a kezdetekhez visszatérve, jelentkezzen az, aki végigcsinálta volna Octavia gyermekkorát, vagy a családjának azt a félelmet, hogy talán lebuknak és kivégezhetik mindanyóijukat, csak mert műn volt az, hogy él egy családtagjuk.  A történetük kiemelkedő és egyedi, csak úgy min t az egész sorozatnak.Köszönöm, hogy elolvastátok a cikket, ha tetszett várom a véleményeket és a gondolatokat a Chat-en.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.